Vill vi ha självständiga barn?

Vi är nu hemkomna från tivolit och det blev en lyckad dag. Sedan vi kom hem har vi hunnit baka äpplemuffins Liam och jag, och lagom till vi blev klara fick vi besök av ett par i vår ålder utan barn. Vi kom in på att Liam inte börjat förskola ännu och de menade på att det behövs för att barn ska bli självständiga.
Vill vi ha självständiga barn? Måste man lära barnen att bli det, tänker jag bara då?
Jag eftersträvar ett tryggt barn som vet att man kan lita på människor, att de vet att när de behöver en så finns man där. Att faktiskt be om hjälp. Jag tror att barnen hinner bli ”självständiga” nog i sinom tid. 

Jag vill inte låta bli att trösta för att de tillslut ska lära sig att det inte är någon idee att göra sig hörd när det är närhet, trygghet eller en vuxens stöd man behöver.

Jag räknar med att mina ungar kommer behöva mig i olika grad iallafall 20 år till. Kanske är det önsketänkande från min sida😘 Men jag vet att jag ibland var i behov av en vuxen att luta mig emot många gånger långt upp i tonåren.. även om jag inte ville erkänna det då! 

Jag tycker iallafall att det är synd att självständighet betraktas som bara positivt i många sammanhang. Sen menar jag inte att man ska curla och göra allt som är jobbigt åt barnen, men att man finns där medan de går igenom det, det tycker jag föräldraskap handlar om!

You May Also Like

Leave a Reply

Scroll Up