Så hemskt men så fint på en och samma gång

Jag kom för ett tag sedan över den här texten, som handlar om sömnmetoder, den är gammal nu men jag måste bara dela med mig. Den berör något så fruktansvärt! Den är så fin men så sorglig på samma gång. Jag stortjuter varje gång jag läser om själva förlåtelsen.

 Säga vad man vill om sömnmetoder, jag personligen skulle aldrig ens komma i närheten av något sådant. Men funkar det för någon annan, så är det ju något positivt. Det lägger jag mig inte i.

För mig är barn bara lite mindre vuxna. Eller vuxna? vi är väl alla individer. De är liksom inga aliens, utan gör bara så gott de kan utifrån deras förutsättningar. Något jag alltid utgår ifrån att alla faktiskt gör. För har man bra förutsättningar så är man inte ”en elak person”. 

Jag tycker att man ska bemöta barn som man bemöter vem som helst, men med en stor dos av förståelse. Alla måste ju få testa sig fram här i livet för att lära sig saker och för barn är ju allting nytt! 

Jag anser att mitt föräldraskap går ut på att finnas där för att vägleda, stötta och trösta. Inte berätta för någon annan vad som är rätt och fel här i livet. För vem är jag att bestämma det? Vi är som sagt alla individer och det som är rätt för mig måste inte vara rätt för någon annan, och då inte heller för mina egna barn.

(Missförstå mig rätt, jag låter inte mina barn gå totalt bananas, regler och riktlinjer finns. :)Men jag försöker då alltid att utgå från mig själv och mina gränser, inte att skuldbelägga barnen! Men jag tror ni förstår hur jag menar ?)

Åh vad jag älskar de här två !!

You May Also Like

0 Comments

  1. Utrolignok

    Stakk innom for og ønske deg en riktig god mandag og en riktig god kommende uke 😊 Håper dne blir fin 😊

Leave a Reply

Scroll Up