När är man vuxen egentligen? Kaffe, LCHF, LCD och sånt…

Liam igår – När är man vuxen mamma?- Bra fråga?! Jag känner mig inte vuxen än iallafall, men så är jag ju bara ungdomen fortfarande hrm….. kanske efter 30 någongång ?! (Är 28 ) Eller vi hör med morfar vet ja!- Nae, jag vet faktsikt inte, man blir nog aldrig riktigt vuxen, jag känner ingen skillnad än.. Kanske efter 60?! (är 54)                                                                                                                                                                Är det någon som vet? 😉 Jag tycker den här beskriver det hela galant! Här har vi svaret på hur man vet när man är vuxen!   ”Att vara vuxen är lätt. Du är bara trött hela tiden och berättar för andra hur trött du är och de berättar för dig hur trötta de är.”

En annan aspekt jag tänker på har med matvanor att göra .. Eh okej?! Jo men jag är verkligen värdelös i köket.. men det vet ni ju om vid det här laget. Liam uttryckte det så fint när pappan kom hem efter en skidresa där jag hade varit själv med ungarna en helg.

– Äntligen är pappa hemma! Nu kan vi få riktig mat igen mamma…

Jag tror det går hand i hand med mitt totalt obefintliga intresse för att stå i ett kök, eller läsa recept. Det liksom bara går inte i min värld- det är ungefär som att följa en beskrivning. Det går inte! Jag är lite lagom impulsiv till min natur och att planera tycker jag personligen är rent av tråkigt, så ni ser ju, det här med matlagning och vardagspussel ”It´s just not my cup of tea”

När jag blir hungrig då ska det gå fort. Det ska helst gå lika fort och enkelt att få i sig maten med, vilket brukar resultera i att jag slänger i mig bröd, mera bröd, pasta och kanske en bulle till kaffet. För kaffet, det kan ingen ta ifrån mig! Skulle jag vara ensam skulle jag klara mig långt på en kaffebryggare istället för ett kök….

Min obligatoriska frukost, lunch, middag och mellis…

Det här gör ju dock att man hela tiden går runt och är sugen på just kolhydrater och sött men aldrig blir riktigt hungrig på mat. Jag äter middag med familjen såklart men det är nog mest för att barnen ska äta också.. Vuxet som min man säger … ;P

Humöret blir ju självklart därefter, ganska ohållbart i längden – och det är ju faktiskt inte så konstigt att man hela tiden måste tala om för andra hur trött man är, med denna typen av ”energi” i kroppen.. Så nu har jag ramlat in på det här med LCHF-tänket. Jag är inte speciellt insatt och inte heller ett fan av dieter eller sådär, men jag tänker att om jag försöker att hålla mig till fett, protein och ”nyttigheter” så kan jag vänja mig att bli mätt på sådant som inte måste vara just snabba kolhydrater. Det har funkat fint, är inne på vecka 4 nu!

Det lilla trixet som är med tanke på att jag typ har levt på kolhydrater är ju att jag inte har en blekaste om vad för matvaror som innehåller vad. Jag blir därmed tvungen att söka recept och handla utefter konstant guidning av google… 😉 Jag har insett att just LCHF-style gör att det blir galet lättlagat! Grönsaker och lite kött,fisk eller fågel. Klart! haha.. perfekt för inkompetenta lilla mig.

En annan favorit som jag håller mig till annars är måltidsersättningar. Modifast är mina favoriter och deras uuunderbart goda bars och färdigblandade drycker.. Jag menar den med smak av kaffe! Hur bra?! En komplett kostersättning som innehåller massor näringsämnen. Kan drickas varm eller kall 🙂

Inte för den saken skull att jag just ersätter måltider, snarare så tillsätter jag väl måltider men de har olika typer av produkter beroende på vad man har för mål. Bland annat en nudelsoppa, havregröt med vaniljsmak och svamppasta- De är faktiskt dem enda som har pasta-rätter inom ”viktminskning – kategorin” !! I like it..

Finns att köpa på apoteket, men samtliga smaker finns dock bara på modifast.se

Och btw … den här testade jag en gång. Aldrig mer säger jag bara!

You May Also Like

0 Comments

 1. hannaemmy

  VilKen härlig blogg du har, man blir ju bara så glad och inspirerad av dig❤️
  Ha en underbar dag

 2. Granyanser

  Men tack ! Vad glad jag blir🥰 detsamma till dig ♡

 3. Szemlerinterior

  Jag själv tycker att man kan ”klassas” som vuxen när man har ett moget/vuxet tänk i huvudet, när man har ansvar kring större saker men även mindre saker. Jag t.ex värdesätter mina föräldrar helt annorlunda nu än när man var i tonåren och de tycker jag är ett enormt vuxenpoöng. Sen så tycker jag att vissa saker som jag trodde var ”coolt” då men idag tycker jag bara att det är sååååå töntigt och barnsligt. Men sen finns det ju folk som aldrig växer upp iof 😉

 4. Granyanser

  Bra inlägg! Det där med hur man ser på sina egna föräldrar (och när man hör sig själv upprepa det man tyckte var helt bortom all reson) var verkligen pricken över i:et! ♡

Leave a Reply

Scroll Up