Matplatser och köksbord att inspireras av

Ja, men har ni tänkt på att det har börjat komma tillbaka mer och mer runda matbord och mer otraditionella former nu? Jag säger bara – Jag gillar!

Vi har faktiskt testat med ett runt matbord en gång tidigare, då jag snöade in på det när jag läste om feng shui under utbildningens tid.

Tanken som jag fastnade vid var att det skulle kännas mycket mysigare när man sitter och äter middag med familjen. Ni vet, man sitter närmre ihop och att det blir lite mer intimt då på någe vis.

Det bordet vi valde då var något liknande det här nedan.

Rowico.

Det åkte dock ut illa kvickt då vi stördes av att benen alltid lyckades vara ivägen, hur vi än vred och vände på stolarna.

Ni som har barnstolar i form av Ikeas antilop, vet nog ungefär vad jag menar ..

Det blev sen istället snabbt tillbaka till det gamla hederliga rektangulära bordet med sex stolar till.

Ett sånt där då man alltid har en irriterande ”mittstol” emellan sig när man är en familj på fyra .. känner ni igen det dilemmat?

Så nu nyligen loppis-fyndade jag ett sånt här istället. Jag tänkte att det passade som ett tillfälligt bord, för att ”känna” lite på ett runt igen. Fast med en annan typ av ben dårå ..

..Och det är faktiskt helt grymt till ändamålet. Däremot vill jag inte ha ett vitt sådant .. Så nu är jag alltså på jakt efter ett mer permanent, runt matbord.. haha alltid ska det väl vara något?

Tanken är som sagt att jag vill ha det i köket och det stora matsalsbordet har därför fått flytta in i vardagsrummet för tillfällen då besök anländer och man behöver mer plats. Då den där rackarns mittstolen faktiskt behövs dvs.

Men då kommer vi till ytterligare ett problem med det vi har nu. Det är att måttet är på 100 cm i diameter, vilket är alldeles för litet om man nu mot förmodan skulle vilja se barnen bakom flingpaketet och diverse porslin..

Vilket nu var lite av min grund idé angående ett runt matbord;-) Så jag letar och jag letar..

De här läckerheterna nedan är några av de jag har träffat på hittills!

Det finns verkligen oändligt många sätt att göra egna bord på om man inte låser sig helt vid tanken med fyra ben och en vanlig kantig skiva. Om jag inte minns fel så har min andre hälft gjort fyra egendesignade bord åt mig nu.

Och eftersom karln min är galet händig av sig, tänker jag fila vidare på ännu en ny idé att kläcka till honom! Vi får se vart det bär vägen men det kommer nog att bli någon form av diy bord i slutändan nu med.

Här kommer därför en hel drös med sparade matplatsbilder ifrån inspomappen 🙌🏻

Har ni några favorit tips på diy bord?

Puss

You May Also Like

Leave a Reply

Scroll Up