Företagande och entreprenörskap

* I samarbete med Företagarna. Det är ganska lätt att starta eget företag idag, men kanske är det inte lika lätt att driva eget med alla regler och bestämmelser som hör till. Ekonomin har vi ju som ett exempel där jag själv blir näst intill panikslagen bland siffrorna.. Det är inte alltid man är så sugen på att fokusera på sånt när man äntligen har fått igång sitt företag.

En viktig sak som kan vara bra att börja fundera kring och göra klart för sig redan innan, är att bli vän med tanken om att ta hjälp där man inte är beredd att själv bli bäst. Att anlita någon som istället är inriktad på det området man själv är osäker på är nog ett av de klokaste valen man som egen kan göra. I ekonomifallet förslagsvis en revisor eller att alternativt vända sig till organisationer som finns där för att hjälpa till med sådana frågor.

Många som misslyckats lyfter fram berättelser om höga skatter och byråkrati som små företag måste ta itu med varje dag. Men under de senaste åren har flera steg tagits för att förenkla för småföretagare samtidigt som bolagsskatten har sänkts. Med EU bakom sig satsar staten miljardbelopp varje år på att hjälpa fram entreprenörer och har ett stort antal organisationer till hjälp. Och att ta hjälp av andra företagare eller lyssna till dem som misslyckats är ett bra steg i rätt riktning!

Företagarna är en organisation där det finns ett politiskt engagemang som driver mängder med frågor för entreprenörer, bland annat om just regler och skatter. Som medlem hos dem finns även tjänster inom den juridiska biten att tillgå vilket är guld värt när man står som nystartad, eller för den delen etablerad, egenföretagare.

Organisationen anordnar ofta även medlemsmöten för möjlighet till växande nätverk, affärsrelationer, och kunskap som delas tillsammans med andra företagare.

Kika in hos Företagarna.se och se dem på play eller lyssna på deras podd om ni vill veta mer. Ett supertips om man driver eget eller funderar i banor kring det!

Jag vet att många av er inredare och stylister är egna företagare, har ni några event och möten ni ses på?

You May Also Like

Leave a Reply

Scroll Up